Najčešća pitanja

Pročitajte najčešća pitanja klijenata

Najčešća pitanja

Koja je razlika između klasičnog i spa manikira?

Razlika je u preparatima koji se koriste u spa tretmanu. Prilikom spa tretmana koristi se piling, bogata ulja za zanoktice, hidrantna krema, maska za ruke koja sprečava boranje kože i samim tim je i hidrira, terma rukavice koje pomažu maski ili kremi da se sto dublje apsorbuje u kožu.  Proces spa manikira traje duže, ali je i efekat dugotrajniji.

Šta je trajni lak?

Trajni lak je manikir koji omogućava trajanje laka 2 do 3 nedelje, zavisi od brzine rasta nokatne ploče.  Trajni lak je namenjen isključivo za prirodne nokte, ali može da se stavlja i na veštačke nokte. Pre nanošenja same boje treba da se sredi nokatna ploča, oblik nokta i da se poguraju zanoktice, posle toga sledi prajmer koji će odmastiti nokat i vratiti ph vrednost nokta, na pripremljen nokat ide baza, dva sloja odabrane boje i završni sjaj. Za sušenje trajnog laka se koriste led lampe koje suše nokte do 30 sek. Postoji posebna tehnika skidanja laka, a to je otapanje bez ikakavog turpijanja nokta da ne bi došlo do oštećenja nokta.

Da li nokti nastavljaju da rastu ispod trajnog laka?

Da naravno, ukoliko se pravilno nanese lak, on ih štiti od vlage, fizičkih oštećenja, grickanja i agresivnih supstanci.

Koja je razlika između običnog i trajnog laka?

Običan lak traje najduže nedelju dana, sporije se suši, suši se prirodnim vazduhom i uvek postoji mogućnost da se pokvari, dovoljan je trenutak nepažnje odmah posle lakiranja.  Dok se trajni lak nanosi isto kao kao običan, ali je gumenastiji i suši se led lampama što znači da je odmah suv i ne postoji mogućnost da se pokvari.  Traje do 3 nedelje.  Uz njega su vam nokti uvek lepi, negovani i uredni. Takođe ne šteti noktima jer se skida otapanjem.

Kakav je proces lakiranja noktiju?

Prvo što treba da se uradi jeste da se nokat dobro odmasti jer lak na masnom noktu neće stajati dugo, zatim podloga za određen tip nokta koja bi trebala da se nanese od ivice do ivice nokta pa čak i ako se možda nokat lakira uže kao i da se rub nokta zatvori, slede dva sloja laka gde je isto bitno da se rubovi nokta zatvore jer će lak samo tako dugo trajati, sledeći sloj je sjaj čija je svrha da štiti lak od raznih uticaja koji mogu da ga oštete i poslednji korak je završni sloj sjaja koji će dati viskok i brilijantan sjaj noktu.

Šta je baza za nokte i koje vrste postoje?

To je podloga za lak koja se koristi da bi lak što duže trajao i samim tim štiti nokatnu ploču od lakova koji ostavljaju tragove boje pri skidanji laka. Vrste baze za nokte je u tome što se koriste baze za određen tip nokta kao što su normalni nokti, lomnjivi, savitljivi, nokti koji se listaju, krzaju, nokti koji žute i koji su oštećeni posle nadogradnje.

 • Detaljnije informacije oko termina i usluga možete dobiti putem telefona na
  065 287 71 15
 • Dostupni smo na Viber-u i WhatsApp-u, ukoliko Vam se ne javimo odmah slobodno nam pošaljite poruku, odgovorićemo u najkraćem roku. Hvala
 • Jelena Teodorovic
  Jelena Teodorovic
  2022-11-11
  Sve pohvale za salon "UniQ". Topla preporuka, usluga na zavidnom nivou.
  bojana covic
  bojana covic
  2022-10-13
  Milana je divna, veoma pedantna i uredna. Nokti su uvek savršeni.
  Jelena Obradovic
  Jelena Obradovic
  2022-06-28
  Milana Teodorovic
  Milana Teodorovic
  2022-05-26
  Aleks K.
  Aleks K.
  2022-05-03
  Branka Rakic
  Branka Rakic
  2021-07-05
  Milica Cabraja
  Milica Cabraja
  2021-01-02
  Vesko Subotic
  Vesko Subotic
  2020-09-30
  buba mace
  buba mace
  2020-08-09
  Miroslav Vrselja
  Miroslav Vrselja
  2020-07-21

KONTAKT

Radno vreme

Ponedeljak - Petak 12h - 20h

Subota neradna

Nedelja neradna

Kontakt podaci

Tel: 065 287 71 15

Adresa: Vojvođanska 3, Novi Sad

Manikir Pedikir @ 2022. Sva prava su zadrzana. Zabranjeno kopiranje sajta i/ili sadrzaja bez dozvole. - Politika privatnosti - Politika kolačića